** Let op: vanwege de coronamaatregelen is veel informatie op deze site niet up-to-date. Zie voor actuele informatie Brightspace en/of de website van de desbetreffende organisatie.**

Binnen de opleiding

Aan het begin van het eerste jaar van de opleiding krijg je het introducerende vak LLP, waar in bijeenkomst 8 de loopbaanmogelijkheden en studiekeuzes besproken worden.

In het tweede jaar krijg je te maken met het vak Moot Court. Je krijgt dan een rechtsgebied waarin je je zult verdiepen en vervolgens moet gaan pleiten. Na het einde van dit vak kom je erachter of de advocatuur en dat rechtsgebied nou echt wat voor je zijn.

alt text image

In het derde jaar heb je de mogelijkheid om keuzevakken te volgen waarmee je vaardigheden verder kunt ontwikkelen. Hierdoor krijg je meer inzicht in de verschillende rechtsgebieden en kun je wellicht makkelijker je keuze maken voor de master. Je kunt ook praktijkgerichte keuzevakken volgen zoals Personal and Professional Impact. Dit is het eerste multidisciplinaire keuzevak aan de Universiteit Leiden dat vijf faculteiten bijeen brengt. Je krijgt de mogelijkheid om binnen dit praktijkgerichte vak te werken aan je persoonlijke en professionele doelen door als consultant voor publieke instanties aan de slag te gaan met maatschappelijke uitdagingen. Een andere optie is stage lopen bij een rechtswinkel.

alt text image

Naast de opleiding

Naast de opleiding kun je op verschillende plekken terecht om informatie te krijgen. Ba2 en Ba3 worden ieder collegejaar geopend met informatie over alle mogelijkheden die Leiden je biedt om je naast je opleiding verder te ontwikkelen. Mis deze informatie niet!

Loopbaancoach

Voor al je vragen over arbeidsmarktperspectieven, assessments, solliciteren of stages kun je terecht bij onze loopbaancoach, Marije Bedaux. Een CV-check per mail behoort ook tot de mogelijkheden!

Mentornetwerk

De Universiteit Leiden bereidt studenten en jonge alumni graag goed voor op de arbeidsmarkt. Hiervoor zetten wij graag de kennis en ervaring van Leidse alumni in. Om deze studenten en jonge alumni die vragen over hun loopbaan hebben in contact te brengen met ervaren alumni, heeft de Universiteit Leiden het Mentornetwerk in het leven geroepen.

Studeren in het buitenland

Leiden heeft van oudsher zeer veel internationale connecties: binnen onze universiteit is veel expertise aanwezig over de mogelijkheden van studeren in het buitenland. Profiteer van de kennis en kunde van degenen die je voorgingen! Neem contact op met Bureau BIO.

alt text image

Studieverenigingen

In Leiden zijn er veel studieverenigingen die allerlei activiteiten voor studenten organiseren. Van verschillende borrels en feesten tot meer studiegerichte activiteiten als kantoorbezoeken en bedrijvendagen. Lid worden van een studievereniging helpt je om na te denken over wat je wil na je studie. Een van de grootste verenigingen voor de bachelor is De Juridische Faculteitsvereniging Grotius. Hier kun je kennis vergaren en nadenken over de toekomst. Tevens is het een mooie manier om je te oriënteren en bepaalde vaardigheden te ontwikkelen.

Er zijn natuurlijk meer studieverenigingen. Klik verder voor het overzicht van de Leidse juridische studieverenigingen.

Career Zone

De universiteit biedt een breed aanbod aan arbeidsmarktvoorbereiding: zo kun je online oefenen met competentietesten. Ook stageplekken e.d. worden in de Career Zone geadverteerd.

alt text image